Over

Legacy e-commerce B.V. is op gericht op 1 april 2022 en bediend momenteel de Nederlandse en Belgische markt. Legacy e-commerce B.V. is een e-commerce adviesbureau. Het helpt organisaties bij het nemen van beslissingen over het te gebruiken e-commerce platform, bij het selecteren van de juiste tools en het kiezen van agency(s) die het beste bij de betreffende organisatie passen. De e-commerce specialisten van Legacy e-commerce B.V. nemen indien gewenst ook de aansturing van de agency(s) over om zo de organisatie te ontlasten en toe te zien op de geleverde kwaliteit van de oplossingen.

Het stelt een heldere roadmap op en houdt deze periodiek bij zodat het voor de agency(s) altijd duidelijk is wat er moet gebeuren. Het gaat in gesprek met de de uitvoerende marketeers of ontwikkelaars om samen tot de beste oplossingen te komen. Ze testen en controleren wat er opgeleverd wordt en het rapporteert aan het management van de organisatie hoe het de afgelopen periode is gegaan en wat de plannen zijn voor de toekomst. Ook het aansturen van interne marketing en ontwikkelteams behoort indien gewenst tot de mogelijkheden.

Waarom Legacy e-commerce B.V.
Legacy is een naam die verschillende gevoelens oproept. Legacy wordt geassocieerd met verouderde software en met nalatenschap. Juist het feit dat het deze verschillende gevoelens oproept maakt dat deze naam goed past bij de organisatie. In veel gevallen krijgen de e-commerce specialisten van Legacy te maken met verouderde software en is het juist de vraag hoe een klant het beste kan replatformen naar een nieuw e-commerce platform of een bepaalde tool kan vervangen. In sommige gevallen is de software prima op orde maar is de samenwerking met de agency(s) niet volledig naar wens. In alle gevallen staan de e-commerce experts van Legacy voor kwaliteit en willen ze iets altijd mooier en beter achterlaten dan hoe ze het aangetroffen hebben. Dat is het nalatenschap (legacy) van onze medewerkers en daar halen zij hun energie uit.

E-commerce platformen
Het kiezen van het juiste e-commerce platform is even belangrijk als ingewikkeld. Bijna alle e-commerce platformen claimen bijvoorbeeld dat zij geschikt zijn voor B2B, echter is het lastig te beoordelen in hoevere die B2B functionaliteiten voldoen en aansluiten op de bedrijfsprocessen en specifieke wensen die bestaan. Het is daarom zeker aan te raden een specialist mee te nemen in het opstellen van de requirements en het selecteren van geschikte e-commerce platformen. Populariteit zegt niets over kwaliteit of in hoeverre een platform werkelijk goed aansluit op jouw bedrijfsbehoefte. Het zegt vaak iets over hoe interessant ontwikkelaars en agencies het vinden, of hoe goed zij hun marketing op orde hebben.

E-commerce agency(s)
Iedere agency heeft zijn eigen kwaliteiten, zo is de ene agency goed in een bepaalde branche zoals retail of fashion, de andere agency is goed in UX/UI en weer een andere agency is goed in B2B en het leggen van diverse koppelingen. Als organisatie is het daarom vaak lastig om te bepalen of een agency echt goed bij jouw behoefte past, vaak beloven ze allemaal dat ze er iets moois van gaan maken en het allemaal geen probleem is. Toch blijkt vaak in de praktijk dat er bepaalde zaken behoorlijk mis kunnen gaan en hier zijn ze dan in hun voorwaarden vaak voor beschermd en is het jouw eigen verantwoordelijkheid. De consultants van Legacy kennen het agency landschap in Nederland en België erg goed, ze weten waarin welke partij uitblinkt en waar je mee moet opletten. Deze kennis zetten de consultants graag in om organisaties te helpen de juiste keuzes te maken.

Tools
De afgelopen jaren is er veel veranderd in de wereld van e-commerce. De grootste en daardoor ook één van de belangrijkste veranderingen is van monolithische e-commerce platformen naar composable e-commerce platformen en daarmee de toetreding van allerlei microservices. De afgelopen jaren zijn er ontzettend veel nieuwe microservices bijgekomen en de verwachting is dat dit de komende jaren sterk zal blijven groeien. Het vervangen van een monolitisch e-commerce platform door een composable e-commerce platform en het toevoegen van deze microservices kan een flinke uitdaging zijn en juist daarom wordt dit vaak stap voor stap gedaan. Organisaties hebben vaak ondersteuning nodig bij het bepalen van welke stappen daarin als eerst genomen moeten worden, of welke microservice het beste aansluit op de bestaande bedrijfsprocessen. De e-commerce consultants van Legacy helpen met hun kennis en ervaring bij het nemen van de juiste beslissingen. Naast het feit dat ze de betrokken partijen kunnen aansturen bij de implementatie en de interne organisatie kunnen voorbereiden op deze veranderingen.

Meer informatie

Geschikt voor: B2C, B2B en groothandels, MKB
Landen: Nederland, België
Talen: Nederlands, Engels
E-commerce platformen: Magento, Commercetools, Woocommerce, Sitecore, Shopify, Shopware, Prestashop, Bigcommerce, Pimcore, Drupalcommerce, Sylius, Spryker, Thirty Bees, osCommerce
CRM systemen: Zendesk, Microsoft Dynamics, Freshdesk, Salesforce CRM

Dit bedrijf is toegevoegd door

Legacy e-commerce B.V.
Bedrijven 1 Artikelen 0

vergelijkbare links

Orion Pax is een e-commerce consultancy bedrijf en tevens initiatiefnemer van deze site.

Geschikt voor: B2C, B2B en groothandels, Starter, MKB, Grote bedrijven, Multinationals, Non-Profit organisaties, Overheidsinstanties
CRM systemen: Zendesk, Freshdesk, Sugar CRM, Odoo
Schrijf review

E-commerce professional - Performance Marketing

Gratis versie:
Geschikt voor: Starter, MKB
Schrijf review

Review en win!