Wat is een bulk e-mail verificatiedienst en waarom heb ik het nodig?

Stel je voor:

Je bent een marketeer en je hebt net een succesvolle poll uitgevoerd op je zakelijke Facebook-pagina waarin respondenten hun e-mailadres moesten invoeren om hun stem te registreren en een incentive te krijgen (kortingscode). De actie is een succes en je verzamelt maarliefst 10.000 mailadressen.

Opgewonden door het vooruitzicht van alle leads die je zojuist hebt gegenereerd, verstuur je onmiddellijk de e-mailcampagne die ja had klaatsraan naar die 10.000 nieuwe adressen. Maar in plaats van een flinke omzetboost, gebeurt er iets onverwachts...

Je afzenderscore of deliverability keldert en je IP adres voor zijn email adres wordt geblacklist. Gmail, Yahoo, Microsoft, AOL, en andere e-mail providers beschouwen je nu als een spammer. Dit zorgt voor een serieze schade op jouw zorgvuldig opgebouwde e-mail marketing activiteiten.

Wat is er gebeurd?

Van de 10.000 mensen die zich inschreven waren er 3.000 die alleen maar doorklikken en de resultaten van de peiling wilden zien en de kortingscode wilde ontvangen dus gebruikten ze valse e-mailadressen of wegwerp mailadressen zoals Mailinator. Nog eens 1.000 respondenten typten hun e-mailadressen verkeerd in (gebeurt vaak). Een flink deel van jouw nieuwe e-maillijst bestond uit adressen die niet bestaan en dat zorgt voor een flinke schade aan je deliverability score.

Als je dergelijke aggressieve tactieken wilt gebruiken is het verstandig om een bulk e-mail verificatie dienst te gebruiken. Die check de waarde van mailadressen en voorkomt daarmeel blacklisting.

Veel van dit soort aanbieders boeden ook een real-time API aan zodat je zelfs de verificatie al in je website kunt inbouwen zodat je kan voorkomen dat mensen met foutieve of fake mailadressen aanmelden.

Bulk e-mail adres verificatie valideert een grote lijst van e-mailadressen zeer snel, zodat slechte adressen kunnen worden verwijderd voordat campagnes worden verzonden. 

Hoe een bulk e-mail verificatie dienst werkt

Een bulk e-mail verificatie tool voert een checklist uit van de adressen in uw lijst om ervoor te zorgen dat ze echt zijn. U wilt dat uw berichten naar echte ontvangers gaan en de taak van de e-mailverificatietool is om de kans daarop te vergroten.

Een bulk e-mail checker identificeert het volgende:

  • Dubbele e-mails (die kunnen worden verwijderd)
  • DNS records (dit controleert op ongeldige domeinen)
  • Adres syntaxis (er zijn weer van die typefouten in e-mailadressen)
  • Opsporen van wegwerp e-mailadressen ("junk collectors")
  • Spam vallen
  • Simple Mail Transfer Protocol (SMTP) verificatie (pings sturen naar mailboxen)

Zodra de verificatie is voltooid, krijg je een gesegmenteerde kopie van je lijst. Zo kunt je zien welke e-mailadressen u moet verwijderen, welke je moet behouden en welke adressen twijfelachtig zijn. 

Het gebruik van bulk e-mailverificatie heeft verschillende voordelen voor je e-mailmarketing activiteiten. Je afzenderreputatie wordt beschermd, de deliverability van je campagnes verbetert, je conversie- en doorklikpercentages zullen stijgen en je krijgt een betere algemene ROI op e-mail activiteiten.

Over dit artikel

Auteur:
Uitgever: E-com.info

Afbeeldingen

Gerelateerd

Orion Pax

Orion Pax is een e-commerce consultancy bedrijf en tevens initiatiefnemer van deze site.

Schrijf review

Contactgegevens

Dit artikel is geupload door

🤖 Eric Nijman
🤖 Eric Nijman
Functie: CEO, Consultant, E-commerce manager, etc.
Bedrijf: Orion Pax
Bedrijven 425 Artikelen 4